Beladingsbalgen zijn eenvoudig maar zeer effectief
Zonder voorzieningen en interne bewegende delen bieden beladingsbalgen van veenstratechnology.nl een verbazingwekkende effectieve manier om stof in je bedrijf te verminderen. Het toestel bestaat uit vier grote onderdelen, namelijk de trechter, de inlaat, de uitlaat en de klep. Al deze onderdelen kunnen gemakkelijk naar wens worden geïnstalleerd en gedemonteerd. Veel industrieën gebruiken het voor het verladen van bulkgoederen zoals meel, pellets, meststoffen, gerst, limoenen, zout, zand, grind en tarwe. Het verladen gaat op een uiterst effectieve manier.
Vermindert het totale product verlies
Verhoogd product verlies is een ander probleem voor veel industrieën, vooral voor zout fabrikanten en fabrikanten van andere fijn goederen. Doordat het stof omhoog beweegt kan een deel van de producten verloren gaan in het proces. Soms kan dit verlies oplopen tot in de duizenden euro’s op jaarbasis. De beladingsbalgen verminderen dit verlies en zorgen ervoor dat je producten met minimale schade kunnen worden geladen.
Duurzaamheid
De beladingsbalg heeft een lange levensduur, omdat de machine weinig mechanisch bewegende onderdelen heeft. Door het gebruik van verticale lierschijven, kunststof kabelschijven en drie roestvrijstalen kabels kan de beladingsbalg nog voor een lange tijd meegaan, zonder dat je er al teveel onderhoud en reparatiekosten aan hebt.
Elimineert schadelijke stofemissies in de lucht
De regering heeft strenge maatregelen voor stofemissies. Het is dus absoluut noodzakelijk dat bedrijven het stof op hun werkplek verminderen. Want niet alleen is het heel schadelijk voor je werknemers en voor het milieu. Je kunt ook nog is een fikse boete oplopen door je niet te houden aan deze reglementen. Hoe kunnen beladingsbalgen dit probleem oplossen? Laat me je dat vertellen aan de hand van een voorbeeld. Een operator die producten in ladingen van 26 ton verwerkt, schat dat elke lading 50 kg stofdeeltjes bevat. Elke dag worden 10 vrachtwagens geladen, vijf dagen per week, gedurende 48 weken van het jaar. In de loop van het jaar kan dus in totaal 120 ton stof deeltjes verloren gaan. De kosten van het product bedragen € 190 per ton, dus als je met de beladingsbalg dit cijfer met 90% vermindert, komt dat neer op een jaarlijkse besparing van € 20.520!
Leidt tot lagere opslagkosten en minder productie krimp
Met minder stofdeeltjes in je opslagfaciliteit kunnen meer producten gemakkelijk in bakken worden opgeslagen. Dit verhoogt je vermogen om producten te leveren met zeer minimaal verlies. Dat betekent meer producten voor de verkoop en een betere winst. Met een beladingsbalg verminder je de stof ophoping. Heb je dus problemen met stof op je werkplek? Ben je het beu om veel van je product te verliezen door stofemissie tijdens het laden en overbrengen? Dan is het misschien wel een handig idee om te gaan denken aan een beladingsbalg.